Låtspel - Samspel & harmonisering med Roger Tallroth
Under två dagar kan du gå på kurs med Roger.
Du väljer själv en eller två.
Temadag 3, Fredag; Melodispel och enklare komp. Alla akustiska instrumentalister välkomna. Viss vana att lära på gehör är ett stort plus.
Temadag 4 som belyser nutid.
3 augusti på Väsby Kungsgård, kl 13.00 – 17.30. Samspel och harmonisering.
Tid och plats
Temadag 3 som belyser sent 1800-tal samt 1900-tal.
2 augusti på Sala Silvergruva,
kl 13.00 – 17.30. Melodispel och enklare komp.
Kl 19.00 – 21.00 spel, sång och dansträff.
Temadag 4 som belyser nutid.
3 augusti på Väsby Kungsgård, kl 13.00 – 17.30. Samspels och harmonisering.
För att ha glädje av kursen behöver du vara bekväm med ditt instrument och inlärning på gehör.
-
Pris:
500 kr / dag
Info för alla kursdagarna
Alla kursledare och kursdeltagare samlas för gemensam uppstart kl 13.00. På Sala Silvergruva sker uppstarten i Marketenteriet, på Väsby Kungsgård sker uppstarten i Logen. Efter uppstarten förflyttar sig de olika kurserna till olika byggnader på de historiska områdena.
Gemensamt fika med kursledare och kursdeltagare kl. 15.30 – 16.00 ingår i priset.
Om vädret är bra kan en del av tiden förläggas utomhus i de spännande miljöerna.
Förutom kursledare finns kontaktperson på plats.
Roger Tallroth
Roger från Uppland, började sin karriär som ung pojke. Hans första spelning var vid 15 års ålder. Tillsammans med Olov Johansson och Mikael Marin bildade han trion Väsen 1989.
Roger har utvecklat ett eget sätt att spela gitarr genom åren. I början av 1990-talet kom han fram till ett unikt sätt att stämma i och stränga sin 12-strängade gitarr, och han har aldrig slutat utforska nya sätt att spela. ”Tallroth-stämning” har fått sitt namn efter Roger av andra gitarrister och entusiaster. Det är omöjligt att överdriva den inverkan detta har haft genom åren för nya strängspelare i den skandinaviska/nordiska traditionen. Som en turnerande musiker i över 30 år har Roger spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass från hela världen som David Crosby, Chris Thile, Snarky Puppy och Dervish.
Roger trakterar flera olika musikinstrument, men det är på gitarr som denne kreative inspirerande herre blivit känd.
Spel- och dansträffar
De tre första temadagarna avslutas med spel- och dansträffar, med frivilligt medverkande av kursdeltagare och kursledare från dagens kurser. Spel- och dansträffarna är öppna för allmänhet mot en mindre inträdesavgift. Om vädret tillåter kommer de två spel- och dansträffarna på gruvområdet förläggas utomhus i Konstmästargårdens trädgård, gruvans restaurang. Sala Silvergruva håller då restaurangen öppen. Temakvällen på Väsby Kungsgård förläggs till Logen.
Tredje temadagen, fredagen 2 augusti på gruvområdet, förstärks kvällens spel- och dansträff med Fredrik Pom-pom Bengtsson på kontrabas. Dagens tema, slutet av 1800-talet samt in på 1900-talet, kommer garanterat ge en kväll med tjo och tjim och mycket gung.
Fjärde temadagen, lördagen 3 augusti avslutas dagen med stor Jubileumskonsert på Väsby Kungsgård där bl.a. kursledarna medverkar.
För mer information om Jubileumskonserten klicka här!
Guidade turer
För de som vill fördjupa sig i Sala Silvergruva och Väsby Kungsgård så finns möjligheten att gå med på guidade turer på temadagarnas förmiddagar. Turerna hålls av guider som känner platsens historia väl, och som kan berätta mer om livet för invånarna, samt musiken och dansens betydelse historiskt. Kostnad tillkommer för turerna.
Övrigt
För de som önskar äta lunch så finns restauranger inom gångavstånd. Sala Silvergruvas restaurang Konstmästargården på området är öppen. https://www.salasilvergruva.se/ata/. Där serveras familjevänlig hemlagad mat.
För de som går kurs på Väsby Kungsgård finns det restauranger i kungsgårdens närhet. På lördagen 3 augusti, kommer Väsby Kungsgård ordna café med enklare förtäring.
För er som söker boende under evenemanget så finns vandrarhem i närheten som:
STF Sala Silvergruva bed & breakfast, Marketenteriet. https://www.salasilvergruva.se/boende/
Sofielund vandrarhem & camping.
https://sofielundsala.se/vandrarhemmet/
Samt fler ställplatser, camping och hotell